Nőtt a Volkswagen konszern forgalma

Májusban emelkedtek a Volkswagen konszern eladásai, de a VW alapmárkák értékesítése lassuló ütemben ugyan, de tovább csökkent.
MTI-Eco, 2016. június 17. péntek, 13:18
Fotó: MTI/EPA

A VW májusban 872 ezer gépkocsit értékesített, 1,6 százalékkal többet, mint egy évvel korábban - közölte pénteken a német autóipari konszern. Az év első öt hónapjában 0,8 százalékkal, 4,23 millió darabra nőttek az eladások.

A növekedés motorja a prémium kategóriájú gépkocsikat gyártó Audi volt, a VW-leányvállalat értékesítése 6,7 százalékkal emelkedett.

A dízelbotrányt a legjobban a VW alapmárkák, így a Golf és a Passat szenvedték meg. A VW logójú gépkocsikból éves összevetésben májusban 0,7 százalékkal kevesebbet, 496 ezer darabot szállítottak ki, áprilisban azonban még 3,9 százalék volt a visszaesés üteme. Az év első öt hónapjában 1,7 százalékkal csökkentek az eladások.

Konszern szinten a leggyorsabban Kínában bővült az értékesítés, míg az Egyesült Államokban és a gazdasági válsággal küzdő Brazíliában zsugorodott a piac.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK