Nőtt az Amazon bevétele, de még mindig veszteséges

Nőtt az amerikai Amazon internetes kereskedelmi cég bevétele a harmadik negyedévben, de a vállalat még mindig veszteséges volt. Elsősorban azért nem sikerült nyereséget termelnie, mert az Amazon sokat költött marketingre, a technológiai fejlesztésekre, illetve egyéb beruházásokra.
MTI-Eco, 2013. október 25. péntek, 08:05
Fotó: Napi.hu

Az Amazon több új terméket is megjelentetett, növelte a logisztikai központjainak a számát, és egyes helyeken robotokat is telepített, hogy automatizálja a működési folyamatokat. Ezek miatt a negyedévben 24 százalékkal ugrottak meg a működési kiadások.

A cégnek 41 millió dollár vesztesége volt a harmadik negyedévben, ez nagyjából megfelelt az elemzői várakozásoknak. A veszteség jelentősen csökkent 2012 azonos negyedévéhez képest, akkor 274 millió dollárt veszített a cég (bár abba egy egyszeri 169 millió dolláros kiadás is beletartozott). Az Amazon bevételei viszont emelkedtek, 13,81 milliárd dollárról 17,09 milliárd dollárra, 24 százalékos növekedéssel.

Az Amazon becslése szerint a negyedik negyedévben 23,5-26,5 milliárd dollár bevétele lehet, ez pont körülöleli az elemzők által várt 25,88 milliárd dolláros bevételt. A pontos összegtől függően ez 10-25 százalékkal magasabb lehet, mint a 2012 utolsó negyedévében elért bevétel.

Az Amazon részvényárfolyama emelkedett a negyedéves jelentés miatt, a csütörtöki New York-i tőzsdezárás után 27,19 dolláros növekedéssel 359,90 dolláron állt az árfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK