A stratégiai termékek közül a biztonsági termékek, megoldások forgalma 3 százalékkal 4,6 milliárd forintra nőtt. Kiemelkedően, 43 százalékkal nőtt a kártyagyártás, megszemélyesítés árbevétele 4,7 milliárd forintra az előző év hasonló időszakához képest, míg a nyomtatványgyártás, megszemélyesítés, adatfeldolgozás szegmens forgalma 8,0 milliárd forint volt, ami 12 százalékkal nagyobb, mint 2015 azonos időszakában.

A stratégiai termékszegmensek aránya a teljes árbevételen belül 93 százalék volt tárgyidőszakban. Az export árbevétel szeptember végéig 5 százalékos emelkedést elérve 6,6 milliárd forint volt, ezzel 36 százalékos arányt képvisel a teljes árbevételhez képest.

A korrigált konszolidált EBITDA 2157 millió forint, ami 17 százalékkal nagyobb, mint tavaly az azonos időszakban, amely a nagyobb forgalomnak köszönhető. A korrigált konszolidált üzemi eredmény 1429 millió forint, ez 25 százalékkal nagyobb, mint a bázis időszaki profit. Az ingatlanokat birtokló ANY Ingatlanhasznosító Kft. üzletrészének vásárlása során a nettó eredmény egyszeri 126 millió forinttal nőtt.

Ezt az egyszeri bevételt kiszűrve, a konszolidált mérleg szerinti eredmény 842 millió forint, ami 16 százalékkal nagyobb, mint 2015 első kilenc hónapjában.

A nyomda okmánybiztonsági és informatikai fejlesztései továbbra is növekedési lehetőséget nyújtanak. Magasabb szinten újították meg a biztonsági nyomdák piacán legnívósabb nemzetközi minősítést, az ISO 14298-at, ezzel a nyomda két üzemrésze "Kormányzati" és "Központi bank" szintű minősítésre emelkedett - mondta Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója a közlemény szerint.

Az ANY Biztonsági Nyomda részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír a pénteki kereskedést 1703 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 1134, a legalacsonyabb 960 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!