Az államadósság-kezelő 20 milliárd forintot hirdetett meg jegyzésre. Az elsődleges forgalmazók 13 milliárd összegű ajánlatot nyújtottak be, amelyből az ÁKK 10 milliárd forintot fogadott el. Az aukciós átlaghozam 0,68 százalék volt, 17 bázisponttal magasabb a legutóbbi aukción kialakult hozamnál, és 8 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama az év elején 1,79 százalék volt, 2014-et 3,07 százalékon, 2013-at 5,30 százalékon kezdte, 2012 elején pedig még 9,96 százalékon állt.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt 5 éves változó kamatozású kötvényből 12 milliárd forintért értékesített az ÁKK, 2 milliárddal felemelve az eredetileg meghirdetett összeget, miután az elsődleges forgalmazóktól 27,35 milliárd értékű ajánlat érkezett.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!