Nőtt az INA nyeresége

Nőtt az INA horvát olajipari vállat nyeresége az év első kilenc hónapjában.
MTI, 2014. október 30. csütörtök, 14:54

A cég csütörtöki jelentése szerint a működési eredmény 45 százalékkal, 1,042 milliárd kunára (41,680 milliárd forint) nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest, a nettó nyereség pedig 51 százalékkal, 583 millió kunára (23,320 milliárd forint) emelkedett.

Mind a működési eredmény, mind a nettó nyereség annak ellenére nőtt, hogy a külső környezet kedvezőtlenül alakult.

A vállalat pénzügyi helyzete tovább javult, a nettó adósságállomány 4,01 milliárd kunára csökkent, ami 30 százalékkal kevesebb, mint múlt év hasonló időszakában.

Ugyanebben az időszakban az INA 7 százalékkal, közel 1,1 milliárd kunára növelte a beruházásait, túlnyomórészt Horvátországban, a kitermelési szegmensben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK