Nőttek a BMW eladásai

Az európai piac erőteljes bővülésének és a kínai kereslet felélénkülésének köszönhetően jó ütemben nőttek a BMW eladásai.
MTI-Eco, 2015. november 11. szerda, 17:28
Fotó: Napi.hu / Szabó Zsuzsanna

A német autógyár szerdán közölte, hogy októberben 165 ezer kocsit értékesített, 6,3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az év első tíz hónapjában 1,56 millió kocsit adtak el, ez 5,8 százalékos növekedés.

A BMW a felső kategóriájú gépkocsik legnagyobb gyártója, de a Daimler szorosan a nyomában van, és az eladások növekedésének ütemét illetően megelőzi a BMW-t. A konszern a Mercedes-Benz típusokból októberben az egy évvel korábbinál 10,1 százalékkal több, 155 200 gépkocsit értékesített.

A forgalmi adó csökkenésének köszönhetően októberben még jobban lábra kapott a kínai autópiac. A kínai gépkocsigyártók adatai szerint az értékesítés a szeptemberi 3,3 százalék után 13,3 százalékkal 1,9 millióra emelkedett. A kormány szeptemberben megfelezte, 5 százalékra csökkentette az 1,6 liternél kisebb motortérfogatú járművek forgalmi adóját, aminek hatására azonnal megélénkült a kereslet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

bmw
HOZZÁSZÓLÁSOK