Nőttek a dkj-hozamok

Hozamemelkedéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. csütörtöki aukcióján.
Domokos László, 2018. április 19. csütörtök, 12:10
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az ÁKK 40 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 64,90 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amiből az ÁKK, megemelt értékesítéssel, 50 milliárd forintot fogadott el - írta az MTI.

Az aukciós átlaghozam 0,06 százalék volt, 1 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál és 3 bázisponttal magasabb a szerdai 0,03 százalékos másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama az év elején mínusz 0,01 százalék, 2017 elején 0,26 százalék volt, 2016 elején pedig 0,93 százalék.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt 3 éves változó kamatozású kötvényből az eredetileg meghirdetett 8 milliárd forint helyett 11,5 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 30,87 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK