A hároméves papírok esetében a meghirdetett 20 milliárd forintnyi mennyiség valamivel több mint két és félszeres lefedettség mellett kelt el. A hozamok 6,70 százalékos átlaga a két héttel ezelőtt kialakultat 12 bázisponttal haladja meg, míg a szerdai másodpiaci benchmarkkal hajszálpontosan megegyezik.

Az ötéves kötvények esetében a meghirdetett 15 milliárd forintos tétel szintén valamivel több, mint két és félszeres lefedettség mellett kelt el. Az elfogadott hozamok átlaga 7,11 százalék lett, ami 16 bázisponttal haladja meg a legutóbbi aukción kialakult hozamot, és 2-vel a tegnapi bankközi piaci benchmarkot.

Az utóbbi időben kialakult gyakorlatot követve jóval kisebb kereslet mutatkozott a 15 éves papírok iránt, a meghirdetett 10 milliárdos összegre alig több, mint 12 milliárd forinttal válaszoltak az elsődleges forgalmazók, így az elfogadott mennyiséget 8 milliárdra vágta vissza az ÁKK. A hozamok 7,31 százalékos átlaga jócskán, 27 bázisponttal meghaladja a két héttel korábbi aukciós hozamot, és 1 bázisponttal a csütörtöki másodpiaci referenciahozamot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!