Nőttek az állampapír-hozamok

Közepes forgalom mellett a referenciahozamok minden futamidőben 3-7 bázisponttal emelkedtek. Kivételt jelentett a ma aukcionált három hónapos lejáratú DKJ, melynek benchmarkja 12 bázisponttal nőtt.
Kummer Krisztián, 2003. március 18. kedd, 15:15
Fotó:

A meghirdetett 25 milliárd forintnyi háromhónapos futamidejű diszkontkincstárjegyre összesen 53,4 milliárd forint értékben érkeztek ajánlatok. A központ összesen 79-et fogadott el a 102 ajánlatból, a legmagasabb elfogadott hozam 6,41, a legalacsonyabb 5,95 százalék volt. A kialakult 6,34 százalékos átlaghozam 32 bázisponttal volt magasabb, mint a múlt heti aukción kialakult szint, míg a tegnapi másodpiaci benchmarkot 19 bázisponttal múlta felül.
Csütörtökön 5 és 10 éves fix kamatozású államkötvények aukcióit tartja az ÁKK, a meghirdetett mennyiségek 40 és 35 milliárd forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK