Nőttek az aukciós hozamok

Az Államadósság Kezelő Központ ma aukcióján 27 milliárd forintnyi ötéves és a 39 milliárd forintnyi tízéves lejáratú állampapír talált gazdára. A kialakult hozamok 18, illetve 19 bázisponttal voltak magasabbak a tegnapi másodpiaci benchmarkoknál.
Kummer Krisztián, 2003. január 23. csütörtök, 12:40
Fotó:

Az ötéves államkötvények esetében az elfogadott hozamok 6,30 és 6,87 százalék között alakultak. A 6,75 százalékos átlaghozam 26 bázisponttal volt alacsonyabb, mint a legutóbbi, december 27-i árverésen kialakult benchmark. A Központ összesen 30,3 milliárd forint értékben kapott ajánlatokat.
A tízéves papírok elfogadott hozamai 6,41 és 6,60 százalék közt alakultak. Az átlaghozam 6,51 százalékon beállt szintje 6 bázisponttal múlta felül a december 12-i aukció benchmarkját. Az ügynökség összesen 56,6 milliárd forintnyi ajánlatot kapott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK