Növekedésre tartalékol az Állami Nyomda

Az Állami Nyomda felügyelő bizottsága is jóváhagyta az igazgatóság előterjesztését, miszerint a társaság a 2009-es eredményt helyezze tartalékba. A részvényesek az április 30-i közgyűlésen dönthetnek a javaslatról.
NAPI, 2010. március 10. szerda, 17:36
Fotó:

Az Állami Nyomda Nyrt. 2010. április 30-án, 14:00 órakor tartja rendes éves közgyűlését.

A növekedés érdekében az igazgatóság a felügyelő bizottsággal összhangban az adózott eredmény felhasználására vonatkozóan az eredmény tartalékolását javasolja a részvényeseknek - közölte a társaság.

A társaság a tervezett akvizíciók mellett, továbbra is nagy hangsúlyt kíván fektetni az organikus növekedésre, amely érdekében folytatja az elektronikus fizetéshez, a chipkártyákhoz, valamint a nanotechnológián alapuló termékekhez kapcsolódó fejlesztéseit - teszik hozzá.

Azt javasoljuk a részvényeseknek, hogy a cégérték növelése érdekében a megtermelt eredményt forgassuk vissza a cégbe.

Az akvizíciók mellett, az informatikai fejlesztések további erősítése is hozzájárul, hogy a Nyomda erős pozícióban legyen a válság után, mint a biztonsági nyomdaipar megkerülhetetlen európai szereplője - mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK