A holding adózott eredménye 469,8 millió forintot tett ki az év első hat hónapjában a bázis időszak 504,5 millió forintjával szemben - közölte a társaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett jelentésében.

A jelentés rámutat, hogy a Covid-19 járvány elsősorban a cégcsoport ingatlanközvetítési és franchise bevételeire volt negatív hatással az év második negyedévének egy részében érvényben lévő kijárási korlátozások következtében. A lengyel Gold Finance felvásárlása nyomán ugyanakkor a hitel- és lakástakarékpénztári termékek bevételei jelentősen nőttek.

A működési költségek 3,8 milliárd forintot tettek ki az első fél évben, ez 15 százalékos növekedés a 2019-es üzleti év első fél évéhez képest.

A csoport a transzparencia érdekében 2019. második negyedévétől "tisztított core" korrigált eredménykategóriákat tesz közzé, amelyben a MyCity ingatlanfejlesztő tevékenység eredménye mellett további korrekciót hajt végre a menedzsment által egyedinek vagy a csoport folyamatos eredménytermelésének megítélése szempontjából lényegesnek tartott tételekkel.

A csoport tisztított core üzemi eredménye 14 százalékkal bővült 2020. első félévében, 621,2 millió forintot tett ki.

A konszolidált teljes átfogó jövedelem 502 millió forint volt az idei első fél évben, míg tavaly ugyanebben az időszakban 544,6 millió forintot tett ki.

A Duna House Holding Nyrt. 2003-ban alakult, fő tevékenysége ingatlan-, és hitelközvetítés. Országos ingatlanközvetítő franchise hálózata mára 165 ponton, több mint 1400 fős csapattal áll ügyfelei rendelkezésére.

A magyarországi Duna House csoport tulajdonába került 2016-ban a lengyel ingatlanközvetítő hálózat, a Metrohouse 100 százaléka. A társaság 2016. szeptember 2-án 80 százalékos tulajdont szerzett a csehországi Duna House Franchise s.r.o-ban és rajta keresztül annak két leányvállalatában, a Center Reality s.r.o-ban, valamint a Duna House Hypotéky s.r.o-ban, majd 2018. november 6-án megvásárolta a lengyel Gold Finance Sp. z.o.o hitelközvetítő társaságot, 2020. január 7-én pedig a szintén lengyel Alex T. Great Sp. z o.o hitelközvetítő társaságot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!