Növelte árbevételét az Alteo

Az Alteo Energiaszolgáltató 32 százalékkal 18,446 milliárd forintra növelte árbevételét 2017-ben - közölte a cég az MTI-vel.
Domokos Erika, 2018. február 28. szerda, 18:58
Fotó: Napi.hu

Az Aleo nettó eredménye 12 százalékkal 923 millió forintra emelkedett, azonban a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 1,8 milliárd forint lett, 22 százalékkal kevesebb a 2016-osnál.

Az EBITDA csökkenését, amelyet részben a rendkívüli év eleji téli időjárásból fakadó veszteségek okoztak, a nettó eredményben ellensúlyozta a pénzügyi eredmény javulása, a 2017-ben nem jelentkezett értékvesztés, továbbá a beszámítható halasztott adó.

A tájékoztatás szerint az árbevétel növekedése főként az új, külső termelők virtuális erőműhöz csatlakoztatásának, a nagyobb strukturált villamosenergia-termék értékesítési árbevételnek, az új vállalkozási munkák elnyerésének, a gáz-kiskereskedelem sikeres elindításának és a villamosenergia-kiskereskedelem bővülésének köszönhető.

A cégcsoport beruházásainak tőkeigényes szakasza kezdődött el a múlt évben. A 2017-ben megkezdett, és egyes esetekben be is fejezett, valamint a folyamatban lévő befektetési és beruházási projektek együttes nagyságrendje meghaladta a 11 milliárd forintot - közölte az Alteo.

Az Alteo részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek. A papír a szerdai kereskedést változatlan árfolyamon, 720 forinton fejezte be, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 815, a legalacsonyabb 531 forint volt.

A kép forrása: Alteo.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK