Az Oracle Corporation szoftverfejlesztő vállalat 2017-es pénzügyi éve első negyedében 8,6 milliárd dollár, az egy évvel korábbinál 2 százalékkal magasabb értékesítési árbevétel mellett a tőzsdei számviteli szabvány szerint 2,6 milliárd dollár üzleti eredményt és 1,8 milliárd dollár nyereséget ért el. Az egy részvényre jutó nyereség 10 százalékkal 0,43 dollárra emelkedett.

Az üzleti eredmény egy százalékkal csökkent, a nyereség öt százalékkal emelkedett éves összevetésben. A bevételarányos jövedelmezőség 31 százalék, a nyereségesség 21 százalék, az egy évvel korábbival megegyező volt a folyó pénzügyi év első negyedében is.

A legnagyobb bevétel növekedést a felhő- és szoftverplatform szolgáltatásokkal érte el az Oracle, 77 százalékost. Az üzletág 798 millió dollár bevételt termelt az első negyedévben.

Az eredménybeszámoló alkalmából Mark Hurd vezérigazgató jelezte, hogy a felhő- és platformszolgáltatások bevétele a folyó pénzügyi évben meg fogja haladni a kétmilliárd dollárt és az Oracle ezzel már két egymást követő évben nagyobb bevételre tesz majd szert versenytársainál.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!