BUX
40021

November végén közgyűlés lesz a Duna House-nál

A Duna House november 28-ára ismételten összehívta a társaság közgyűlését az 1,5 milliárd forintos alaptőkeemelés miatt - közölte a vállalat pénteken.

MTI-Eco, 2016. november 25. péntek, 12:25

A társaság működését, tőzsdei jelenlétét az alaptőke-emelési folyamat újraindítása nem befolyásolja - írták.

A közlemény szerint a cégbíróság eljárási hiba miatt elutasította a társaság szeptember 16-i közgyűlésen elfogadott alapszabály-módosítás bejegyzését és az igazgatóság tőkeemelésre vonatkozó felhatalmazását, így várhatóan az alaptőke-emelésre vonatkozó változásbejegyzési kérelmet sem jegyzi be.

Felidézték, a Duna House tulajdonosai a tőzsdei kibocsátás előtt vállalták, hogy sikeres tranzakció esetén a részvények értékesítéséből befolyó első 1,5 milliárd forintból tőkeemelést hajtanak végre a Duna House Holding Nyrt.-ben. A zártkörű és nyilvános értékesítés sikeresen és eredményesen lezárult október 27-én, a részvényjegyzési igényekből 2,6 milliárd forintot elfogadtak, az igazgatóság döntött az alaptőke emeléséről, amelynek összegét átutalták a társaságnak.

A Duna House Holding Nyrt. törzsrészvényeinek első tőzsdei kereskedési napja november 11-e volt. A társaság részvényeivel a prémium kategóriában kereskednek, a bevezetési ár 3960 forint volt, csütörtökön 3861 forinton zárt.