Nullába kapaszkodott a BUX

Délutánra keddi záróértékére kapaszkodott fel a reggeli csökkenés után a BUX index.
NAPI, 2012. június 21. csütörtök, 14:37
Fotó: Napi.hu

A vezető mutató fél háromkor 17 779 ponton járt, ez gyakorlatilag az előző napi záróértékkel egyezik meg, a reggeli órákban még másfél százaléknál is nagyobb veszteséget mutatott. Elsősorban az OTP árfolyamának tett jót a jegybanktörvénnyel kapcsolatos új kormányzati előterjesztés megjelenése, a bankpapír árfolyama 3776 forintra kapaszkodott vissza, ez ugyan csak minimálisan haladja meg az előző napi árát, azonban reggel még 2 százalék feletti volt a részvény vesztesége. A Mol egyszázalékos mínuszban, 16 580 forinton születnek rá kötések, a Magyar Telekom már 1,3 százalékkal emelkedik a hírre, amely szerint Brüsszelnek nem tetszik az új távközlési adó, 458 forintra emelkedett a részvény árfolyama. A Richter negyed százalékkal esik, 36 905 forintra, a részvény forgalma mindössze 14 millió forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK