A pesti értéktőzsde irányadó mutatóját a délelőtti komoly esésből a Varga-sajtótájékoztató után rántották vissza nulla közelébe, ám a pozitív tartományban a nap hátralevő részében csak egy pillanatra tartózkodott. Egyedül az OTP hozta valamennyire is lázba a befektetőket a hét utolsó napján, hiszen a bankpapírral közel nyolcmilliárd forint értékben kötöttek, addig a többi részvény együttesen sem érte el a kétmilliárdos forgalmat.

Az OTP a kedvezőnek tűnő kormányzati döntés dacára fél százalékos eséssel fejezte be a napot, 4844 forinton - és ez egészen közel volt napon belüli maximumához, a mélypont viszont több, mint száz forinttal alacsonyabban volt. A Mol jegyzése egyáltalán nem változott, maradt 16 550 forinton, igaz, előtte járt jóval alacsonyabban és kicsit magasabban is az olajpapír.

Az utolsó kötés a Magyar Telekomra 348 forinton született, ami fél százalékkal alacsonyabb a csütörtöki zárószintnél, és 344 forintos mélyponthoz képest hízelgő; ez is jelzi, hogy a nagyot romlott a magyar távközlési vállalat lehetőségeinek megítélése az előző, kiábrándító negyedév és az osztalékfizetés után. Ellentétesen mozgott a két gyógyszergyártó: míg a Richter fél százalékot ment fel, addig az Egis másfelet szánkózott lefelé - igaz, ez utóbbi 260 forintos értékcsökkenéséből 240 forintot az osztalékszelvény levágása indokolt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!