Nullás hangulatban a Richter húzhat

Nem várhatóak nagy mozgások ma a Budapesti Értéktőzsdén, a Richter felfelé, az OTP talán lefelé húzhatja a piacot.
NAPI, 2011. november 8. kedd, 08:50
Fotó: Napi.hu

Alapvetően kis elmozdulást vár mára a Budapesti Értéktőzsdén Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. szakértője. Szerinte a jó Richter eredmény felfelé lökést adhatna a piacnak, azonban a többi részvény gyenge. Az OTP nem nagyon tud elszakadni a 3200 forintos árfolyam környékéről, az látszik, hogy elég sérülékeny az árfolyam, a nemzetközi piacok rossz hangulata pillanatok alatt érezteti hatását rajta. Ha a közeljövőben bekövetkezne Magyarország leminősítése, talán már nem járni igazán drasztikus hatásokkal, az elmúlt időszakban a szereplőknek volt rá idejük, hogy felépítsék erre pozícióikat, s ez az OTP részvényekre nyitott short pozíciók számának növekedéséből látszik is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK