Nullszaldó negyedév a Zalakerámiánál

A félévessel szinte hajszálpontosan megegyező, 1,732 milliárd forintos nettó eredményről számolt be a Zalakerámia Rt. gyorsjelentésében. Bár a jelentésben üzemi eredménynek nevezett bruttó fedezet 4,76 milliárdra nőtt a féléves 2,88 milliárdról, s az üzleti tvékenység eredménye 2,7 milliárdra az 1,4 milliárdról, ez nem tudta ellensúlyozni azt, hogy a az árfolyamnyereség asoron a féléves 953 millió forintos plusz a negyedév során 375 millió forintra olvadt. Az árbevétel egyébként minimálisan visszaesett az egy évvel korábbihoz képest.
Lovas-Romváry András, 2001. november 14. szerda, 09:47
Fotó:

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK