A működésből származó második negyedéves 604 millió forintos (EBIT) a harmadik negyedévben 368 millió forintra összességében azonban a veszteség meghaladja az egy milliárd forintot. A működési veszteséget az alapanyagárak növekedéséből fakadó fedezeti szint csökkenés, az átszervezések egyszeri költségei (225 millió forint) és a műszaki műanyag üzletág továbbra is negatív eredménye okozta. A műszaki műanyag üzletág vesztesége nélkül a konszolidált EBIT értéke 62 millió forint nyereség. A vállalatcsoport hitelállománya a negyedév során 926 millió forinttal csökkent. A pozitív működési cash-flow, a visszafogott beruházások és a pénzeszköz állomány mérséklése, lehetővé tették a nagymértékű hiteltörlesztést. Ennek következtében a tőkearányos eladósodottsági mutató 0,64-ről 0,57-ra javult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!