Nyakunkon a gyengébb euró?

1,40 dollárra is eshet az euró árfolyama az amerikai gazdaság fellendülése közben - írja a Bloomberg.
Heisz Máté, 2009. augusztus 14. péntek, 13:40
Fotó:

Ha átszakad az 1,4120-os szint, szinte biztos az európai valuta további gyengülése - mondta Sue Trinh, az RBC Capital Markets befektetési bank elemzője. A szakértő szerint a jelenlegi piaci hangulat továbbra is jobban kedvez az eurónak, azonban a dollár egyre vonzóbb, amit a vártnál jobb amerikai hírek most tovább erősítenek.

A bankközi devizapiac nyitása utáni 1,4292-es szintről az euró dollárban kifejezett árfolyama magyar idő szerint délután 1 órára 1,4276-ra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK