Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Augusztus végéig izgulhatnak a befektetők a Budapesti Értéktőzsdén a cégek első féléves gyorsjelentései miatt, az első fecskék viszont már július utolsó hetében megérkeztek.

Íme a jelentések várható időpontjai, nagyításhoz klikkeljen a képre:




Akik már jelentettek:

OTP

A magyar piac vezető papírjának tulajdonsai elvileg nem panaszkodhatnak, a bank a várakozásoknál jobb eredményről adott számot. Az éves eredményterveket is tarthatónak ítélik, az elemzők már óvatosabbak.

Ismét varázsolt Csányi az OTP-vel

Meglesz a 150 milliárd feletti OTP-profit

Richter

Megduplázta, 105,1 százalékkal 27,7 milliárd forintra növelte 2009 első félévi konszolidált adózott nyereségét a Richter Gedeon Nyrt. az előző év hasonló időszakához képest. A gyógyszergyártó számai jobbak lettek a várakozásoknál.

A vártnál jobb Richter számok

Az év egészét tekintve is optimistává vált a menedzsment.

Javultak a Richter várakozásai

Egis

Az elemzői várakozásoknál jobb árbevételt és üzemi eredményt ért el az Egis, de a forinterősödés miatti átértékelési veszteség nagyobb lett a vártnál.


A forinterősödés húzta le az Egist

Zwack

A júliusi jövedékiadó-emelés miatt sok vásárló előrehozta beszerzéseit, ennek következtében a Zwack a tavalyival gyakorlatilag megegyező, ám a terveket meghaladó forgalmat ért el az elmúlt negyedévben.

Adó miatt spájzoltuk az Unicumot

Pannunion

A Pannunion árbevétele minimális mértékben növekedett az első félévben, így 17 millió forint veszteséget ért el az első hat hónapban, de bizakodásra ad okot, hogy a második negyedévet már 585 millió forint nyereséggel zárta a társaság.

Jelentősen javított a Pannunion

Pannergy

A Pannergy az első félévben 146 millió forintos adózás előtti nyereséget termelt, EBITDA-ja viszont a Pannunion csoport kiszűrésével 202 milliós veszteséget mutat.

Nyereséges a Pannergy

Rába

A várakozásoknak megfelelően 550 millió forint veszteséget termelt a Rába a második negyedévben. A nyomás enyhült a cégen.

Félmilliárdos veszteséget termelt a Rába

Synergon

Tavalyhoz képest ugyan sokat javult a Synergon második negyedéves teljesítménye, ám ahhoz, hogy összejöjjön a menedzsment által prognosztizált egy milliárd forintos éves eredmény igen erős második félévre lesz szüksége a társaságnak.

Erős második félévre lesz szüksége s Synergonnak

Graphisoft Park

Minimális 183 ezer eurós profitot ért el a Graphisoft Park a második negyedévben, szemben a bázis időszak 3 millió eurós eredményével. Ezzel a teljesítménnyel a féléves veszteség 547 ezer euró lett.

Negatívabb kilátások a Graphisoft Parknál

Állami Nyomda

A várakozásoknak megfelelően enyhén csökkenő árbevételről és eredményről adott számot az Állami Nyomda gyorsjelentésében, kisebb visszaesés a tavalyi rendkívüli tételek miatt várható volt.

Terv szerint nyomott a Nyomda

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!