Csendes kereskedés zajlik a bankközi devizapiacon, még a délelőtt megjelent, várnál kissé jobb magyar ipari adat sem okozott látványosabb erősödést a forint esetében - mondta Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője. A devizapár a délelőtti órákban 298,98-as szintről erősödött a 298,23-ig, a nap további részében Ruzsonyi szerint 298,50 és 299,10 között mozoghat az euróárfolyam.

Délelőtt napvilágot látott a vártnál rosszabb cseh ipari adat is, az euró/cseh korona kurzusát emiatt 26,20 körüli szintre várják devizapiaci kereskedők, de ennek egyelőre nem látszik a jele - jegyezte meg Ruzsonyi.

A lengyel zloty/forint árfolyamban történt egy realtíve nagyobb elmozdulás, a forint 71 zlotyig gyengült. Az elmúlt hetekben a devizapár kurzusa egy komolyabb felfelé menetet produkált, a Commerzbank szakembere azonban a jelenlegi 71 körüli szintnél följebb nem várja a zloty/forint árfolyamát.

A dollárt 225,10, a svájci frankot 242,60 forinton jegyezték 1,3275 dolláros euróárfolyam mellett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!