„Májusban eladni, aztán elmenni” – ez egy jól ismert mondás a brókerek között, ami abból indul ki, hogy a historikus adatok alapján a részvények alulteljesítenek a májustól októberig tartó hat hónapos időszakban. Bár nem mindig áll meg a stratégia, de most úgy látszik, komolyan vették a befektetők a tanácsot.

A BÉT vezető részvényindexe, a BUX index júniusban többször is átlépte a 40 ezres határt, a legmagasabb értéket június 3-án érte el 41 304 ponttal, végül májushoz hasonlóan stagnált, 39 241 ponton zárt

A hazai blue chipek közül ismételten az OTP Bank végzett az első helyen, a bankpapír forgalma az azonnali piac összforgalmának 58,7 százalékát adta 127,2 milliárdos forgalommal – írja a közleményre hivatkozva az MTI.

Második helyen a Mol zárta a hónapot, árfolyama csaknem 10 százalékos növekedést produkált, 57,3 milliárdos forgalomban.

A kisebb papírok csak futottak még

A harmadik-negyedik helyen a gyógyszeripari papír, a Richter, valamint a Magyar Telekom végzett 25,1, illetve 3,3 milliárdos forgalommal.

Az ötödik helyre a 4iG zárkózott fel, az informatikai társaság 27,3 százalékkal produkált magasabb forgalmat júniusban az előző hónapban elért eredményeihez képest.

Az árupiacon - az év első felében tapasztalt intenzitáshoz hasonlóan - ismét kimagasló növekedés történt júniusban, a szekció májushoz képest megduplázta forgalmát és 2 milliárdos forgalommal zárta a hónapot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!