Kedden sem kezdődött számottevő elmozdulással a tengerentúli kereskedés, és később sem mozdultak el pár tized százaléknál jobban a vezető részvényindexek. A hangulatot a lakáspiaci adatok sem javították, a megkezdett lakásépítések száma a várt 1472 ezernél kicsit több, 1474 ezer volt májusban, miközben a kiadott engedélyek száma 1473 ezer volt, szemben a 1501 ezres előrejelzéssel. A 18 százalékos csökkenést mutató negyedéves eredményről beszámoló Best Buy jegyzése esett, a részvény magas forgalom mellett több mint öt százalékkal gyengült a kereskedés kezdetén. Hétfőn tőzsdezárás után jelentette be a Yahoo, hogy lemondott posztjáról Terry Semel, a társaság eddigi vezérigazgatója, akit Jerry Yang társcégalapító követ az internetes vállalat élén. A Yahoo-részvények pluszban kezdték a kereskedést, majd visszacsúsztak a negatív tartományba. A Dow Jones végül 0,16 százalékkal, 13635,42 pontra, a Nasdaq 0,01 százalékkal, 2626,76 pontra, a Standard & Poor’s–500 pedig 0,17 százalékkal, 1533,70 pontra nőtt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!