Konkrét hír hiányában veszített erejéből a magyar deviza, a péntek délutáni, hétfő reggeli, 297 forint körüli szintről 298 forint közelébe emelkedett az euró jegyzése. A forint valamivel alulteljesít a többi térségi devizával összevetve. Dél körül az euróért 297,90 forintot kértek, a dollár 224,15 forintot ért, míg a svájci frankot 241,60 forinton jegyezték; az euró 1,3285 dolláron állt.

A piacon valamelyest romlott a befektetők hangulata, különösebb látható ok nélkül. A kereskedés csendes mederben csordogál, azonban továbbra is témát szolgáltat egyrészt a magyar alapkamat várható alakulása, másrészt a devizahitelesek megsegítésére vonatkozó újabb kormányzati tervek kapcsán is van bőven kérdőjel. Nyárra 290-300 forintos eurósárfolyamot valószínűsít Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank trédere, hangsúlyozza azonban, hogy a devizahiteles-sztori átrendezheti a helyzetet. Kérdés továbbá, hogy a jegybank meddig folytathat ja a kamatcsökkentést - a bizonytalanság pedig a forintpiacra is rányomja bélyegét.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!