Nyári nap volt ma a magyar tőzsdén

Érdemi elmozdulás nélkül zárt a budapesti tőzsde csütörtökön. A befektetők az OTP pénteki gyorsjelentésére várnak. Emelkedéssel zárták viszont a nyugat-európai részvénypiacok.
MTI, 2016. augusztus 11. csütörtök, 18:51
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,08 százalékos emelkedéssel zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Csendes nyári kereskedés volt a tőzsdén, minimális elmozdulások után kis emelkedéssel fejezte be a napot a BUX. A Magyar Telekom és az OTP zárt pluszban, a piac a bank pénteki gyorsjelentésére vár - mondta Andorkó László, a Raiffeisen Bank devizakereskedője az M1-en.

A forgalom elmaradt az idei átlagtól, a szakértő szerint várhatóan szeptember elején tér majd vissza a befektetői érdeklődés.

A Mol 15 forinttal, 0,09 százalékkal 17 250 forintra csökkent, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 49 forinttal, 0,71 százalékkal 6979 forintra erősödött, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,93 százalékkal 435 forintra nőtt, forgalma 363,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 51 forinttal, 0,89 százalékkal 5680 forintra esett, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1768,12 ponton zárt csütörtökön, ez 3,71 pontos, 0,21 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Erősödéssel zárt Nyugat-Európa

Néhány kedvező vállalati eredmény-beszámoló hatására hét hetes csúcson zártak csütörtökön a főbb nyugat-európai értéktőzsdék.

A nem hivatalos adatok szerint a frankfurti DAX-30 index 0,82 százalékkal, a londoni FTSE-100 0,78 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 1,20 százalékkal erősödött.

A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300 indexe 0,59 százalékkal, az euróövezet blue chipjeit tartalmazó Euro STOXX 50 pedig 1,04 százalékkal ment föl.

A második negyedévi vállalati jelentési szezon a végéhez közeledik, a STOXX 600 indexben szereplő cégek 80 százaléka már közzétette eredmény-beszámolóját. Hatvan százalékuk nyeresége a Thomson Reuters kimutatása szerint meghaladta az elemzői várakozásokat vagy megfelelt azoknak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK