Nagyjából ugyanott indult a BUX, ahol végül végzett, de közben volt némi elbizonytalanodás. A napon belüli maximumot reggel érte el az index 17 969 ponton, majd innen gyorsan 17 851 pontig zuhant, ami már éppen hogy a negatív tartományban van - ezzel el is érte napi mélypontját az index. A százpontos differencia jelzi, hogy nem volt nagy mozgás a parketten, sőt: a forgalom elképesztően sivár volt. Egyedül az OTP-vel kereskedtek milliárd feletti tételben, az együttes forgalom pedig alig haladta meg a hárommilliárd forintot. Mindenesetre végül 0,4 százalékos pluszban, 17 924 ponton fejezte be a napot a BUX.

A négy blue chip közül egyedül az OTP esett, igaz, a bankpapír megúszta egy 0,1 százalékos mínusszal. A részvény nem sokkal zárás előtt még a 4600 forintos szintet ostromolta, de a zárószakaszban leküldték 4556 forintra. Egészen pontosan 0,73 százalékkal emelkedett viszont mind a Mol, mind a Magyar Telekom. Az olajpapír esetében ez 15 820, a telekomrészvény esetében pedig 415 forintos végállomást jelent. A Richter 0,3 százalékkal 33 600 forintra, az Egis pedig 0,6 százalékkal 18 100 forintra emelkedett. A Masterplast ezúttal a forgalom rangsorában jobban szerepelt, mint az Egis, és az ötödik helyre lépett fel (ehhez elég volt egy ötvenmillió forintot sem elérő kötésérték), az árfolyama azonban nem változott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!