A biztosító bruttó díjbevétele 2014 első negyedévében 3,180 milliárd forint volt, amelyből 3,003 milliárd forint rendszeres díj, 177 millió forint pedig eseti díj. A bruttó díjbevétel 2013 hasonló időszakához viszonyítva közel 27 százalékkal csökkent. A díjbevétel csökkenését a kicsi fedezettermelő képességű eseti díjak visszaesése és a megújítási díjak elmaradása okozta. Ennek ellenére a CIG Pannónia 2014 első negyedévében 100 millió forint biztosítástechnikai eredményt ért el, mely összehasonlítva a megelőző év azonos időszakával 102 millió forintos javulást jelent. A mérleg szerinti eredmény 141 millió forint, vagyis a biztosító már az első negyedévben nyereségesen tudott működni - áll a társaság gyorsjelentéséhez kapcsolódó közleményében.

A vállalat működésében több pozitív változás is éreztette eredményét. A nyugdíjbiztosítások újonnan nyíló adókedvezménye nyújtotta lehetőséget gyorsan és rugalmasan megragadva a CIG Pannónia már 2014. január 2-án értékesíteni kezdte nyugdíjtermékeit, az első negyedévben mintegy 203 millió forint nyugdíjbiztosítási állományt szerezve - közölte a cég.

A tavalyi évben döntött a menedzsment az értékesítési csatornák diverzifikálásáról, idén már az értékesítési csatornákon belül a saját hálózat kimagaslóan jól teljesített: a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva 93 százalékos növekedést produkált. Továbbá három új banki partnerrel is elindult a biztosító egészségbiztosítási termékének, a Best Doctorsnak az értékesítése.

Folytatódott a működés racionalizálása is: a 2013-as költségmegtakarítási intézkedések eredményei 2014-ben már a teljes évben éreztetik hatásukat, 2013 első negyedévéhez képest az igazgatási költségek további 39 százalékkal csökkentek - közölte a cég.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!