Nyereség ellenére esik a Morgan Stanley részvénye

A vártnál magasabb nyereségről számolt be a csütörtöki tőzsdenyitás előtt a Morgan Stanley, ennek ellenére a befektetési bank papírjai több mint három százalékkal lettek olcsóbbak a tőzsdén.
Beke Károly, 2013. április 18. csütörtök, 16:57
Fotó:

Az egy évvel korábbi 94 millió dolláros veszteség után 984 millió dolláros profitot ért el az első negyedévben a Morgan Stanley, a részvényenként 61 centes nyereség magasabb az elemzők által várt 57 centnél. A bank profitja csökkent a kötvényjellegű befektetéseken, a részvények és a vagyonkezelés azonban az egy évvel korábbinál jobban hoztak.

Az amerikai pénzügyi cég elsősorban annak köszönhetően javított eredményén, hogy a hitelek átértékelése az előző évi kétmilliárd dolláros veszteség után csak 317 milliós mínuszt mutatott. Így az átértékelődés nélkül számított részvényenkénti profit 71 centről 61 centre csökkent. A Morgan Stanley bevétele 18 százalékkal emelkedett az egy évvel ezelőttihez képest, így 8,16 milliárd dollárt tett ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK