Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A svájci bankóriás a negyedik negyedévben 1,21 milliárd svájci frankos profitot könyvelhetett el, szemben az egy évvel korábbi azonos időszak masszív, 9,56 milliárdos veszteségével. Az elsősorban a vagyonkezelési üzletágnak, illetve a svájci egységnek köszönhető eredmény jócskán túlmutat a Bloomberg által megkérdezett elemzők 416 millió frankos várakozásain, ám árnyalja a képet, hogy a nyereséget egy 480 millió frankos adóhitel is megdobja. Az UBS így már talán az évet is nyereséggel zárhatja, miután 38,7 milliárd dollárnyi piacképtelen eszközeit egy jegybanki alapba szervezte ki, elbocsátott 18 500 alkalmazottat, valamint 11 új vezetőt nevezett ki igazgatóságába. A nyereségességre égető szüksége lenne a pénzintézetnek, hogy útját állja ügyfelei eddig tapasztalható lendületes elvándorlásának. A múlt decemberig tartó 21 hónap folyamán ugyanis 228 milliárd franknyi vagyont vontak ki, csak a legutóbbi negyedik negyedévben pedig 45,2 milliárdot, szemben az elemzők által várt 17,5-el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!