Nyereségben áll Amerika

Emelkedéssel kezdett Amerika, a lendületet a kereskedés elején egy vártnál jobb kínai feldolgozóipari adat, a körvonalazódó megoldás az európai adósságválságra és a Caterpillar erős negyedéves eredménye adta.
NAPI, 2011. október 24. hétfő, 16:58
Fotó:

A nyitás után másfél órával még tartott az optimizmus, a Dow 0,5, az S&P 500 0,8, a Nasdaq 1,6 százalékos nyereségben jártak.

A piacok az európai adósságválsággal kapcsolatos hírekre kifejezetten érzékenyen reagálnak, de a figyelem középpontjában áll Kína is az inflációs félelmek miatt, így az ezekkel kapcsolatos pozitív hírek miatt egyelőre jó a hangulat a tengerentúlon.

A gyorsjelentését közlő Caterpillar 5,3 százalékot emelkedett a vártnál jobb eredményeinek közlése után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

cartman55, 2011.10.24 17:20

szeptember közepe óta:
dow csak fölfelé
dax csak fölfelé
bux csak fölfelé
otp csak fölfelé
hol a válság??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html