A 18,6 milliárd dolláros bevételével viszont már csalódást okozott a pénzintézet, ezen a soron 19,1 milliárd volt a konszenzus, ráadásul a tavalyi azonos időszakhoz képest is 9,5 százalékos csökkenést jelent az érték.

Az eredményt 984 millió dollárral szépítette a gyorsjelentés szerint a javuló hitelpiaci környezet miatt felszabadított céltartalék. Egyszeri tételként 424 millió dolláros veszteséget okozott a Akbankban 10 százalékos pakettjének értékesítése, amelyet követően 9,9 százaléka maradt a török bankban a Citinek. Ezt részben ellensúlyozta a bank CDS-felárainak emelkedésén emelkedésén elszámolt számviteli nyereség.

Az egyes üzletágakat tekintve a nemzetközi lakossági tevékenység bevétele 4 százalékkal 4,6 milliárd dollárra csökkent a dollár jegyzésének ingadozása miatt, ám ezt ellensúlyozta az észak-amerikai lakossági üzletág, amelynek bevételei hasonló mértékben 5,1 milliárd dollárra növekedtek a magára találó jelzálogpiacnak köszönhetően. A tranzakciós szolgáltatások egység a szokott erős teljesítményt hozta.

Az eurózóna válsága, illetve a lassuló amerikai és ázsiai gazdasági növekedés miatt nehezített pályát jelentő környezet ellenére az értékpapír üzletág aránylag jól tartotta magát, bevétele egy százalékkal csökkenve 5,4 milliárdot tett ki. Ötödével zuhant viszont a befektetési banki üzletág bevétele a visszafogott piaci aktivitás miatt.

A bank részvényei a gyorsjelentésre 2,3 százalékkal emelkedtek a piacnyitás előtti elektronikus kereskedésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!