Az OTP Bank Rt. szlovák leánya, az OTP Banka Slovensko - az egy évvel korábbi, 87 millió koronás veszteség után - 13,4 millió korona (324 ezer euró, azaz 84,6 millió forint) nettó nyereséggel zárta a január-szeptemberi időszakot, a helyi számviteli szabályoknak megfelelő beszámoló szerint. A mérlegfőösszeg az időszak végén - 1 százalékos csökkenéssel - 22,3 milliárd koronát tett ki. A pénzügyi műveletek bevétele több mint a duplájára, 1,29 milliárd koronára nőtt, a hitelállomány pedig 17 százalékkal gyarapodott. A nettó kamatbevétel az első háromnegyed évben 554,5, a nettó díj- és jutalékbevétel pedig 113,5 millió koronára rúgott - derül ki a hírügynökségi tudósításokból. Az OTP Bank Rt. közel 97 százalékos tulajdonában lévő szlovákiai hitelintézet működési költsége 534,6 millió koronát tett ki, tőkemegfelelése a 9. hónap végén 47,9 százalék volt. A hitelállomány 17 százalékkal 14,6 milliárd koronára bővült, a betétállomány elérte a 15 milliárd koronát. A társaság a terveknek megfelelő kilenchavi eredmény után némi profitra számít az idén. Tavaly - az OTP-csoportba való integrálódás költségei miatt - 691 millió korona veszteséget produkált az OTP Banka Slovensko.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!