Nyereséges a Pannergy

A Pannergy az első félévben 146 millió forintos adózás előtti nyereséget termelt, EBITDA-ja viszont a Pannunion csoport kiszűrésével 202 milliós veszteséget mutat.
Józsa Bernát, 2009. július 30. csütörtök, 12:23
Fotó:

A Pannergy csoport eredménye jelentős javulást jelent a tavalyi időszak azonos időszak 1,3 milliárdos veszteségéhez képest. A félév eredményét az üzemi teljesítmény határozta meg, miután az elsõ negyedéves pénzügyi veszteségek a második negyedéves forinterõsödés következtében javarészt kompenzálódtak - áll a társaság gyorsjelentésében.

Az időszak során a PannErgy aláírta elsõ határon túli geotermikus együttműködési

megállapodását a horvát Koprivnica városával, és végéhez közeledik az első hazai, szentlőrinci fúrás. Ezen felül a fő tevékenységről csupán annyit közöl a cég, hogy folytatódtak a további kúthelyszínmeghatározási és fúrási elõkészületek.

A csoport idõszaki eredményére az általános mûködési tételeken túl, hatással volt a Synergon részvények árfolyamának 45 százalékos emelkedése és a PannErgy határidõs kontraktusok mögöttes részvényárfolyamának 19 százalékos emelkedése. Utóbbi kettõ megközelítõleg 400 millió forint pénzügyi nyereséget termelt.

A társaság konszolidált árbevétele (a PannUnionnal nélkül) 74 millió forintot tett ki az idõszakban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK