A társaság pozsonyi közgyűlésén változott a vezetőtestületek összetétele. Bekerült az igazgatótanácsba Kupa Mihály volt pénzügyminiszter, és Mosonyi György lett a felügyelőtanács új tagja.

A Slovnaft 2010-ben 3,5 milliárd eurós árbevétel mellett 48 millió eurós nyereséget ért el. Ez azért is rendkívüli eredmény, mert a korábbi évben 56 millió euró volt a vesztesége. A kőolajfinomító jó teljesítménye mögött az eurózóna javuló helyzete, a gazdaságélénkülés húzódik meg.

2010-ben a Slovnaft árbevétele 28 százalékkal nőtt a válság mélypontjának számító 2009-hez képes. A cég a jelentős megtakarítások mellett beruházásokkal reagált a világpiaci helyzetre. Tavaly 100 millió eurót fordított a technológia fejlesztésére, és az üzemnyagok minőségének emelésére.

A Slovnaft 70 százalékban külföldi piacokra termel. Alkalmazottainak száma 3600 fő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!