Ebben az is közrejátszhatott, hogy a Merrill Lynch lefelé módosította két állami kézben lévő jelzáloghitel-kötvényeket biztosító társaság részvényeinek megítélését. Az eladásra javasolt Freddie Mac és Fannie Mae papírjai napközben jelentős veszteségeket szenvedtek, ám végül mérsékelt csökkenéssel zárták a napot. A befektetői hangulat megváltozását elősegítette az a pletyka, hogy az ugyancsak hírbe hozott két másik kötvénybiztosító, az Ambac Financial és az MBIA részvényeinek lemínősítését elkerülendő a tengerentúli nagybankok összefogtak, hogy  milliárd dolláros tőkenövelést hajtsanak végre a cégeknél.

A hír, bár megerősítést nem nyert, fordulatot okozott a tengerentúlon, emelkedésre sarkallva az irányadó indexeket. A Dow Jones és az S&P 500 végül 0,8 százalékos, míg a Nasdaq 0,2 százalékos előnnyel zárt. A hét mérlege is pozitív lett az Egyesült Államokban.


Ezt segítette az is, hogy a távközlési szektor - ezzel párhuzamosan pedig a mobiltelefon-gyártók - a hét eleje óta tartó tendenciával ellentétben pénteken emelkedni kezdett. Az AT&T, a Verizon Wireless és a T-Mobile USA keddi bejelentése szerint 100 dolláros átalánydíjas mobiltelefon-tarifákat tesz elérhetővé előfizetői számára, akik a díjakért cserébe korlátlan ideig beszélhetnek a vezetéknélküli hálózatokon belül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!