Az 1999 végén regisztrált 142,9 milliárd forint után 152,2 milliárd forint volt 2000 december 31-én az Inter-Európa Bank mérlegfőösszege. A bank kamatkülönbözete 4,08 milliárd forintról 4,25 milliárd forintra nőtt, a pénzügyi és befektetési szolgáltatás eredménye pedig az egy évvel korábbi 3 milliárd forintos veszteség után tavaly már 1,029 milliárd forintos nyereséget mutatott. A bank adózás előtti eredménye 1,025 milliárd forint volt 2000-ben, szemben az 1999-es esztendő 3,074 milliárd forintos veszteségével. Az IEB-csoport konszolidált eredménykimutatásában csupán 638 millió forintos adózás előtti profit szerepel, ami arra enged következtetni, hogy a bank brókercége, az IE New York Broker Rt. tetemes veszteséget halmozott fel a tavalyi év folyamán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!