A nem hivatalos adatok alapján az európai kereskedés végén London 0,06 százalék, Frankfurt 0,11, Párizs 0,13 százalék nyereséget mutatott. Madrid 0,50 százalékkal zárt magasabban, Milánó és Lisszabon viszont 0,33 és 0,08 százalékkal gyengült.

A pán-európai Stoxx 600 index 0,06 százalék emelkedést, az FTSE Eurofirst 300 index változatlan értéket, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,22 százalék nyereséget mutatott a kereskedési idő végén.

Az Airbus SE részvénye öt és fél százalékkal erősödött kedden. Az Airbus kedden jelentette be, hogy 50,1 százalékos többségi részesedést vásárolt a kanadai Bombardier repülőgép gyár CSeries modellprogramjában. A megállapodás értelmében a CSeries gépek értékesítését az Airbus végzi majd. A Bombardier CSeries közvetlen konkurenciát támaszt az Airbus legnagyobb ellenfele, a Boeing B737 MAX 7 modelljének. A Bombardier részvénye húsz százalék nyereséget mutatott a torontói tőzsdén az európai piacok zárásakor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!