Az FTSE-100 és a CAC-40 0,1, a DAX 0,3 százalékos pluszban zárta a hét első kereskedési napját, a Stoxx Europe 600 indexe 0,2 százalékkal erősödött. A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB és a madridi IBEX-35 is 0,9 százalékos nyereséggel fejezte be a hétfői kereskedési napot.

A nap hírei között a vártnál jobb kínai exportadat javított a piaci hangulaton - az ázsiai ország kivitele ugyanis 12,7 százalékkal nőtt és ettől újra optimistábbak lettek a piaci szereplők a globális gazdaság fellendülését illetően.

Ezzel szemben az októberi német ipari termelési adat a várt 0,8 százalékos emelkedés helyett 1,2 százalékot esett, de a gazdasági miniszter továbbra is magabiztosan állította, hogy a javuló üzleti bizalom miatt a német feldolgozó ipar a következő hónapokban ismét növekedést fog mutatni.

A nap nyertesei között volt a GDF Suez, amely egy BofA Merill Lynch felmunősítés után 2 százalékot ugrott. Emellett a Sky Deutshcland tévétársaságnak 5,2 százalékos drágulást hozott, hogy megvette az UEFA Bajnokok Ligája mérkőzések közvetítési jogát Németországban a 2017-18-as szezon végéig.

A kínai adat a bányaipari vállalatoknak nem nagyon kedvezett: a Rio Tinto 0,4, a Vedanta Resources 2,7 százalékot esett.

Közép-európai idő szerint este hét óra körül az amerikai indexek mind pluszban álltak: a Dow 0,1, az S&P-500 0,3, míg a Nasdaq 0,2 százalékkal járt a pénteki zárószintje felett.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!