Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az európai kereskedés végén a nem hivatalos záróadatok szerint az FTSE Eurofirst 300 index, a legjelentősebb európai cégek gyűjtőindexe 0,29 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 gyűjtőindex pedig 0,64 százalék nyereséget mutatott.
Frankfurtban a DAX index 0,22 százalék emelkedéssel végzett, a londoni FTSE-100 index pedig 0,60 százalék, a párizsi 0,39 százalék nyereséget mutatott záráskor.

A kereskedésre elsősorban az amerikai elnökválasztás miatt kialakult kockázatkerülés nyomta rá bélyegét. Ettől eltekintve azonban az esedékes vállalati eredménybeszámolók alapján tájékozódtak a befektetők. A Credit Agricole eredménye például meghaladta az elemzői várakozásokat, részvénye így négy százalékkal erősödött. A Marks & Spencer üzletlánc viszont féléves nyereségének 90 százalékos csökkenéséről számolt be, részvénye közel két százalékkal gyengült.

A frankfurti DAX index többinél gyengébb eredményéhez hozzájárult a német ipari termelés vártnál nagyobb mértékű szeptemberi csökkenéséről közzétett adat.

Az olajár erősödéssel kezdett kedden, majd csökkenésnek indult és stabilizálódott. A Brent 0,11 százalékkal hordónként 46,10 dollárra csökkent, a WTI 0,02 százalékkal 44,90 dollárra emelkedett. Mindkét olajtípus nagyjából négyszázalékos heti veszteséget mutat, de magasabban áll a pénteken érintett öthetes mélypontnál.

Az euró árfolyama és az arany ára nem sokat változott. Az eurót 0,07 százalékkal erősebben 1,1048 dolláron jegyezték záráskor, az arany határidős jegyzése pedig 0,15 százalékkal 1281,45 dollárra emelkedett unciánként.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!