Nyereségről számolt be a magyar Raiffeisen

A Raiffeisen-csoport az idei első fél évben 2,36 milliárd forint adózás előtti nyereséget ért el, ami jelentős javulás a tavaly első félévi 32,12 milliárd forintos veszteséghez képest - közölte a bankcsoport kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
MTI-Eco, 2015. szeptember 1. kedd, 18:34
Fotó: Reuters

Az IFRS szerinti, konszolidált, nem auditált pénzügyi kimutatás szerint az idei első fél évben a csoport mérlegfőösszege jelentősen csökkent, 1927,4 milliárd forintot tett ki, szemben a tavaly év végi 2087,52 milliárd forinttal. A nettó hitelállomány 1052 milliárd forint volt, szemben a tavaly év végi 1123,83 milliárd forinttal. Az ügyfélbetétek is mérséklődtek, az idei első fél évben 1197,87 milliárd forintra rúgtak, szemben a tavaly év végi 1324,95 milliárd forinttal.

A bankcsoport összes kötelezettsége az első félév végére 1780,611 milliárd forintra, 10 százalékkal csökkent a tavaly év végi állományhoz képest. Heinz Wiedner, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója augusztus 19-én tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Raiffeisen Bank idén szeptemberben 15 bankfiókját zárja be Magyarországon, így 67 fiókkal működik tovább, alkalmazottainak száma pedig az év eleji 2200-ról némileg 2000 alá csökken.

Heinz Wiedner ugyanakkor kiemelte, hogy 2015 végén lezárják Magyarországon a költségcsökkentési folyamatot, 2016-ban és a következő években már nem kell hasonló lépésekre számítani, a bank inkább a bevételek növelésére koncentrál.

A Raiffeisen Bank Magyarországon az első fél évben 1,8 milliárd forint adózott nyereséget ért el, szemben az előző év azonos időszaki 26,2 milliárd forintos veszteséggel - ismertette a vezérigazgató az augusztusi sajtótájékoztatón.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK