Az energiahordozó drágulása természetesen erősítette a londoni börzén jegyzett olajpapírokat. A Shell kivételt jelentett, a brit-holland cég részvényei stagnáltak, miután a társaság az idén már negyedszer - reményei szerint utoljára és csak kismértékben - csökkentette olajkészleteire vonatkozó kimutatását. A befektetők értékelték a SABMiller elszántságát, a kínai Harbin sörgyárra 550 millió dolláros ajánlatot tevő cég részvényei tempós emelkedéssel zártak. A kontinens börzéin szépen drágultak az autógyártók részvényei, a tőzsdézőket a kínai piac kilátásai lelkesítették fel. A biztosítók papírjai is híztak, a drágulást a Bear Stearns által felminősített holland Aegon-részvények vezették. A párizsi tőzsdén jegyzett Alstom nehézipari csoport papírjainak árfolyama azt követően ugrott meg, hogy Brüsszel jelezte, csak akkor ad zöld jelzést a cég állami segítségnyújtást is magába foglaló megmentési tervét, ha a társaság záros határidőn belül talál magának egy magánkézben lévő ágazati partnert túlélésének biztosítása érdekében. A Lufthansa-részvények nagyot estek, a frankfurti piacon játszó befektetőket ugyanis megriasztotta, hogy a német légitársaság 750 millió eurós tőkeemeléssel fejlesztené flottáját. Elemzők arra gyanakszanak, hogy a Lufthansa a befolyt összeggel valójában egy rossz pénzügyi helyzetben lévő kisebb légitársaságot kebelezne be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!