Felvásárlási ajánlat jöhet az ELMŰ-re és az ÉMÁSZ-ra

15 napon belül nyilvános vételi ajánlatot kell tennie az E.On-nak az ELMŰ és az ÉMÁSZ részvényeire, miután közvetett többségi befolyást szerzett a cégekben.
Herman Bernadett, 2019. szeptember 20. péntek, 09:35
Fotó: Pixabay

Három nappal azután, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy az E.On felvásárolja az Innogy elosztási és fogyasztói megoldásokat kínáló üzletágát, valamint egyes villamosenergia-termelési eszközeit, a tőzsde honlapján bejelentették, hogy az E.On közvetett többségi befolyást szerzett az ELMŰ-ben és az ÉMÁSZ-ban.

A két energiaszolgáltató részvényei a Budapesti Értéktőzsdén is forognak, az E.On-nak emiatt 15 napon belül nyilvános vételi ajánlatot kell tennie a társaságok részvényeire. Az ELMŰ legutolsó ára 30 400, az ÉMÁSZ-é 26 400 forint volt. A közkézhányad a két cégben minimális, az E.On-on kívül az EnBW Energie Baden-Württenberg AG és az MVM a két közszolgáltató tulajdonosa.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DNS, 2019.09.20 14:08

Semmi sem maradhat az ország tulajdonában, mert akkor nem lehet bennünket mivel zsarolni és kifosztani. Márpedig a közművek valamennyien nemzetbiztonsági létesítmények !!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html