A meghatározó mutatók közül az FTSE 100 1,5, a DAX 30 1,9, míg a CAC-40 1,65 százalékkal esett hétfő délelőtt. Igen gyengén muzsikálnak a pénzügyi szektor szereplőinek papírjai, a Societé Générale 1,2, a UniCredit 2,4, míg a KBC 1,9 százalékkal esett. A tőkehelyzete megszilárdítása céljából 15 milliárd svéd koronás (2,1 milliárd dollár) részvénykibocsátást bejelentő Swedbank árfolyama fejest ugorva 8,3 százalékos leértékelődésnél járt délelőtt, míg szektortársa, a SEB 5,5 százalékot rontott. A svéd piacnál maradva a Hennes & Mauritz 1,6 százalékkal értkelődött le, miután az áruházlánc által közzétett eladási adatok elmaradtak a várakozásoktól. Mindeközben a texasi könnyűolaj határidős jegyzése 66,35 dollárra esett, ami letörte az ipari fémek árfolyamát is. Ennek megfelelően lefordultak a bányatársaságok és olajvállalatok is. A BP 2, a BHP Billiton 3,2, a Xstrata 3,7, míg a profitvisszaesésről beszámoló ezüstbányász Fresnillo 1,6 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!