Nyolc és fél hónapos csúcson az euró a dollárhoz képest

Az euró nyolc és fél hónapos csúcsra erősödött a dollárhoz képest péntek reggel, elsősorban az amerikai kormányzati munka részleges leállásának gazdasági következményeivel kapcsolatos aggodalmak hatására.
MTI-Eco, 2013. október 18. péntek, 09:54
Fotó: Napi.hu

Percekkel 9 óra előtt az euró 1,3690 dolláron, február elseje óta legmagasabb szinten állt a dollárhoz képest. A Standard & Poor's hitelminősítő szerint csaknem egy százalékkal csökkentette az amerikai gazdaság növekedését és legkevesebb 24 milliárd dollár veszteséget okozott az Egyesült Államoknak a szövetségi kormányzat részleges leállása.

Az elemzők szerint az euró péntek reggeli erősödését segítette az is, hogy megnőtt a befektetők érdeklődése a kockázatosabb befektetések iránt a hajnalban ismertetett kedvező kínai gazdaságnövekedési adat után.

A kínai hazai össztermék (GDP) 7,8 százalékkal nőtt éves szinten a szeptember végével záródott három hónapban, ez volt a legnagyobb negyedéves gazdaságnövekedés az idén eddig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK