A 2002. szeptember 18-i tőzsdenapi kereskedés befejezését követően a kereskedési rendszerben a Humet részvényekre, illetve a Humet határidős kontraktus valamennyi instrumentumára szóló nyitott ajánlatokat törlik. A Humet Rt. azért kérte a kereskedés felfüggesztését, mert 2002. április 25-i közgyűlése 2002. október 1-jei hatállyal a jelenlegi 15 forintos névértékű törzsrészvényei helyett 150 forint névértékűeket bocsát ki. A KELER Rt. a kibocsátó kérésére rendkívüli eljárási rendet dolgozott ki a zökkenőmentes részvénycsere érdekében. Így a 15 forintos részvény utolsó kereskedési napját 2002. szeptember 18-ában, míg a 150 forintos részvény első kereskedési napját 2002. október 1-jében határozta meg. Ennek megfelelően kérte a Humet a részvényeivel való kereskedés felfüggesztését, amihez a PSZÁF is hozzájárult.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!