Nyolcezer pont alatt a Dow Jones

A kőolaj ára ugyan nem titokban lódult meg, a tengerentúli befektetőket mégis meglepte, hogy az energiahordozó drágulása alaposan meglökte januárban az amerikai termelői árszínvonalat.
NAPI, 2003. február 21. péntek, 08:20
Fotó:

A piacon az sem adott okot az örömre, hogy az elmúlt héten a lélektani határnak tekintett négyszázezres szint fölé nőtt a friss munkanélküliek száma az Egyesült Államokban, miközben az unalomig ismert Irak-tényező, azaz a bizonytalanság tegnap is meghatározónak bizonyult.

Tőzsdenyitáskor még ígéretesebb volt a kép, főleg a technológiai szektor, pontosabban a chipgyártók részvényei, ugyanis a Morgan Stanley ágazati felminősítését követően hasonlóra szánta rá magát a Merrill Lynch is.

Ami a gyógyszeripart illeti, a magyar Egis-bukáshoz hasonlót élhettek át a Biogen részvényesei: a cég részvényei meredek lejtőre kerültek azt követően, hogy kiderült, Európában nem vezetheti be a pikkelysömör elleni készítményét.

A Dow Jones ipari átlag 1,1 százalékkal 7 915,0 pontra süllyedt, míg a Standard & Poor 500-as indexe 1,0 százalékkal 837,1 pontra mérséklődött. A Nasdaq Composite megúszta 0,2 százalékos csökkenéssel és 1 331,2 ponton fejezte be a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK