A tengerentúlon már a kereskedés elején is óvatos optimizmus jellemezte a befektetőket: a Dow és a Nasdaq kismértékű nyereséggel zárta a nap első felét, előbbi 0,3, utóbbi 0,2 százalékos többletet mutatott. A főbb indexek ezzel a teljesítményükkel már zsinórban ötödik napja erősödtek, ami az általános részvénypiaci optimizmus mellett a felvásárlásokról érkező híreknek volt köszönhető. A hétfői nap ilyen eseménye az volt, hogy az Alcoa felvásárlási ajánlatot tett a kanadai Alcanra. Az Alcoa jegyzése a hírre jókora forgalom mellett közel hét százalékkal emelkedett, és hároméves csúcsra ért. A Goldman Sachs és a Prudential Equity Group elemzői szerint a rekordösszegű felvásárlásoknak köszönhetően az amerikai részvénypiacok további emelkedés előtt állnak. Közel fél százalékkal erősödött a Bank of America, amely korábban 21 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett az ABN Amro Holding leányvállalatára, a LaSalle-ra. A Dow Jones végül 0,36 százalékkal, 13 312,97 pontra, a Standard & Poor’s–500 pedig 0,26 százalékkal, 1509,48 pontra nőtt. A Nasdaq lényegében stagnált: 0,05 százalékkal, 2570,95 pontra csúszott vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!