BUX
37350

Nyolcvan százalékos eredménynövekedés a bolgár OTP leánynál

Az OTP Bank 100 százalékos tulajdonban lévő bulgáriai leánybankja, a DSK Bank 2006. április 11-én Szófiában megtartotta éves közgyűlését, amely elfogadta a bank 2005. évi tevékenységére vonatkozó pénzügyi beszámolót. 2005-ben a bank IFRS szerinti adózás utáni nyeresége csaknem 80 százalékkal növekedett és elérte a 132 millió BGN-t.

NAPI Online, 2006. április 12. szerda, 11:51


A mintegy 4 millió ügyféllel rendelkező DSK Bank az elmúlt évben megerősítette a bulgáriai bankpiacon elfoglalt vezető szerepét, megtartva a 4,5 milliárd BGN-es mérlegfőösszeg alapján mért 38 százalékos piaci részesedését. Az elmúlt évben a bank megerősítette a jelenlétét a vállalati-vállalkozói piacon. A vállalatoknak nyújtott hitelek csaknem 30 százalékkal emelkedtek 2004 végéhez képest és csaknem 640 millió BGN-t tettek ki, a bank teljes hitelportfóliója meghaladta a 2,3 milliárd BGN-t, míg az ügyfelek banknál elhelyezett betétállománya elérte a 3,3 milliárd BGN-t.

Dr. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója és a DSK Bank Felügyelő Bizottságának elnöke a következőt mondta: "Elégedettek vagyunk a DSK Bank eredményeivel. A bank megőrizte a mérlegfőösszeg alapján mért piacvezető pozícióját és ugyancsak vezető helyet tölt be az ügyfelek által elhelyezett betétek, illetve az ügyfeleknek nyújtott hitelek tekintetében is."